Page content

Daten In Het Donker

Daten In Het Donker

mentaledieetplan-widget4

Wat Is Daten In Het Donker?

Bij daten in het donker is het de bedoeling dat je een date met een onbekend iemand hebt in het donker. Je kan elkaar dus helemaal niet zien. Wanneer mensen elkaar niet kunnen zien, gaan de hersenen automatisch een verbeelding maken van degen die tegenover je zit. Als het een leuke en gezellig date is, zal de voorstelling van degene met wie je date ook leuk zijn, bij een minder leuke date werkt dit dus andersom.

 

Wat Doet Een Donkere Omgeving Met Jouw Gedrag?

De hersenen zijn geneigd om gaten van informatie die ze missen zelf te gaan opvullen. We willen graag alle goed kunnen begrijpen.  En dat is dus ook precies het geval met daten in het donker. Omdat de dates elkaar niet zien, missen ze dus informatie over hoe diegene eruit ziet. De hersenen gaan zelf aan de slag en maken zelf een beeld van hoe diegene eruit zal zien. Dat doe je niet bewust en dat gaat ook enorm snel. Je kan dat zelf dus niet goed bepalen en sturen.

 

Een Mooi Plaatje In Je Hoofd

Als een date in het donker ontzettend leuk is dan wordt het plaatje in ons hoofd ook steeds leuker. Wij denken namelijk dat als iemand gezellig is en een fijne stem heeft, deze er automatisch ook leuk uit zal zien. Dat gaat met andere dingen ook zo. Als iemand ergens heel goed in is, zijn we geneigd andere eigenschappen van die persoon ook mooier te maken. Is iemand ergens heel slecht in, wordt hij op andere dingen vaak onterecht ook negatief beoordeeld. Mensen die knapper zijn worden ook vaak beter beoordeeld dan minder knappe mensen.

daten in het donker

Komt Je Verwachting Uit?

Dan is na daten in het donker het moment daar, elkaar daadwerkelijk gaan zien. Dit is het moment waarop je kan gaan zien of het plaatje in je hoofd ook past bij hoe het in werkelijkheid is. Als je verwachting inderdaad vrijwel klopt met hoe het echt is, dan is de kans groot dat er een match is. Als de verwachtingen totaal niet overeenkomen met de werkelijkheid,dan zal vooral de teleurstelling overheersen en zal er waarschijnlijk geen vervolg komen op deze date.

 

Het Verschil Met Het Gewone Daten

Het grootste verschil met gewoon daten is natuurlijk dat je elkaar bij een normale date direct te zien krijgt. En dus hebben je hersenen direct informatie over het uiterlijk van je date. Als het uiterlijk misschien niet helemaal is zoals je hoopte , gaan je hersenen dit compenseren met andere positieve dingen, zoals het leuke gesprek, de prettige stem.  Als je gaat daten in het donker komt de info over het uiterlijk pas op het allerlaatste moment. Je hersenen hebben na het zien van je date geen gelegenheid meer om te gaan compenseren met de andere dingen.

 

Is Uiterlijk Dus Belangrijk..

Het uiterlijk speelt dus uiteindelijk bij beide soorten dates een hele grote rol. Bij de ene manier van daten vooral vooraf, maar dan kan er nog gecompenseerd worden. Bij daten in het donker speelt het uiterlijk achteraf dus echt een grote rol. Dan wordt bepaald of je verbeelding juist was en dat kan alleen als er naar het uiterlijk gekeken wordt. Misschien ben je erg teleurgesteld, maar als je met diegene in het licht gewoon was gaan daten had je hem of haar om andere eigenschappen wel leuk gaan vinden. We kunnen hier eigenlijk maar een conclusie trekken…uiteindelijk doet uiterlijk er toch wel degelijk toe!

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Daten In Het Donker

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan