Page content

De Fluit Is Het Oudste Instrument Dat Er Bestaat, En Niet Voor Niks!

De Fluit Is Het Oudste Instrument Dat Er Bestaat, En Niet Voor Niks!

mentaledieetplan-widget4

Als beginnend muziekkant is het slim om niet gelijk in het diepe te springen wat betreft te kiezen instrument maar doe je er goed aan bij de makkelijkere instrumenten te beginnen, zoals de sax of de fluit. Bij Muziekshop24 heb je de kans zeer voordelige saxofoon kopen of fluit kopen. Een saxofoon is een blaasinstrument dat voorzien is van kleppen.

De saxofoon wordt niet tot de koperblazers gerekend, maar zoals alle riet-blaasinstrumenten tot de houtblazers. De saxofoon werd in 1840 ontwikkeld door een Belg genaamd Adolphe Sax. Zoals de naam al doet blijken is het muziekinstrument ook naar hem vernoemd. De huidige saxofoons hebben vaak kleppen voor een bereik van twee – twee derde octaaf.

Dwarsfluit

Van een lage Bes tot en met een hoge Fis. Op de negentiende-eeuwse saxofoons was de B de laagste toon en de E de hoogste, de grootte was dus een kleine terts geringer. De saxofoon is een zeer geschikt instrument voor de avontuurlijke en nieuwsgierige beginnende muziekkant.

Fluit kopen
De fluit is het alleroudste instrument die er is. Toch weet men niet precies hoe oud de fluit of de dwarsfluit is en waar deze voor het eerst is gemaakt. Dit komt omdat er duizenden jaren oude fluiten zijn gevonden. Omdat deze van vergankelijk materiaal gemaakt zijn kan men niet precies zien of het wel om een echte fluit gaat. De fluiten die Muziekshop24 aanbiedt zijn vervaardigd van kwaliteitsmateriaal.

Dankzij ons brede assortiment heeft u steevast een fluit naar uw wens, gemaakt van uw geprefereerde materiaal. Wij bieden een breed scala aan fluiten aan in diverse prijsklassen, zodat er altijd een fluit bij zit naar uw wens!

 

mentaledieetplan2