Page content

Een bankje maken van hout

Een bankje maken van hout

mentaledieetplan-widget4

Lijkt het je leuk om in je huis een bankje te hebben dat jij helemaal zelf gemaakt hebt? Of wil jij een bankje voor in je tuin maken om in de zomer lekker op te genieten van het heerlijke Hollandse zomerweer? Dan ben je op de juiste plek aangekomen want ik vertel jou in dit artikel hoe jij een bankje kunt maken voor binnen- en buitengebruik. Wanneer jij je bankje voor buitengebruik maakt zijn er namelijk diverse factoren waarmee jij rekening moet houden om een bankje te maken met een fatsoenlijke levensduur.

Maar een bankje maken kan natuurlijk nog veel leuker. Daar vertel ik je ook hoe jij je bankje van steigerhoutkunt maken en hoe jij je hout middels verschillende verftechnieken er uniek uit kunt laten zien. Verder kan je lezen welke meubels er nog meer te maken zijn met de vele bouwtekeningen die je in dit pakket kunt vinden. Een bankje maken wordt op deze manier een bouwproject waar jij niets anders dan plezier aan zal beleven. Klaar om zelf een bankje te maken? Lees dan snel verder!

fredsbouwtekeningen

Begin van een bankje maken

Als je begint met een bankje maken kan het soms lastig zijn om te bepalen waar je begint. Eerst schaf je logischerwijs de juiste materialen aan, want zonder het juiste hout kan je geen bankje maken waar je echt lang gebruik van kunt maken. De stappen die je vervolgens moet nemen zijn vooral afhankelijk van de plek waar jij je bankje voor wilt maken.

Wil jij een bankje maken die je binnen gaat gebruiken, dan hoef je niet zo heel veel te doen om het bankje te onderhouden. Het is handig om je bankje tenminste één keer per jaar te lakken, maar verder hoef je dit niet al te vaak te doen.

Ga jij een bankje maken die je buiten gaat plaatsen, dan is het verstandig om het hout van je bankje van te voren te voorzien van grondverf. Vervolgens kan je jaarlijks je bankje lakken en indien nodig beits aanbrengen. Hierdoor verleng jij de levensduur van je bankje en kan je nog meer waarde uit het door jouw gemaakte bankje halen.

Je bankje nog mooier maken

Je bankje is pas echt bijzonder wanneer jij het hout verft met een verfwash. Indien jij ervoor kiest om je bankje te maken van steigerhout, zijn er behoorlijk wat verfwashes die hier prachtig bij staan. Voorbeelden hiervan zijn grey en white washes. Beide washes geven het hout een gebruikt uiterlijk wat onder de vintage liefhebbers erg geliefd is. Je stelt jezelf op deze manier in staat om een meubel te maken waar jij anders vele honderden euro’s voor had moeten betalen.

Het vinden van goed steigerhout is in Nederland niet zo heel lastig, mits je op zoek bent naar gebruikt steigerhout. Indien dat het geval is raad ik je aan om te kijken op websites als Speurders en Marktplaats. Als je direct gebruikt steigerhout wilt vinden kan je altijd langs bij een bouwplaats waar ze frequent steigers gebruiken. Dit steigerhout ziet er echter soms wel heel erg gebruikt uit.

Nieuw steigerhout is gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Dit kost wel iets meer dan gebruikt steigerhout maar is wel makkelijker om te verven. Welke soort steigerhout je ook gebruikt, je kunt er vast en zeker een prachtig bankje van maken!

Bankje maken met een bouwtekening.

Je hebt uiteindelijk nog wel een bouwtekening nodig om het bankje te maken dat jij voor ogen hebt. De houten bankje bouwtekening die jou hierbij gaat helpen vind je in mijn bouwtekeningenpakket. Het is hierdoor mogelijk om een houten bankje te maken waar jij trots op kunt zijn.

Je kan echter nog veel en veel meer bouwtekeningen met de bouwtekeningen uit dit pakket maken. Een TV-meubel maken of een grote boekenkast voor al je boeken bouwen, het zijn één van de vele mogelijkheden van de meubels die jij kunt bouwen met de meer dan tienduizend bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket!

Meer weten? Kom dan hier nog meer te weten over mijn bouwtekeningenpakket

 

http://www.lerenondernemen.com/freds-bouwtekeningen

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Een bankje maken van hout

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan