Page content

Een Open Relatie

Een Open Relatie

mentaledieetplan-widget4

Waarom Kiezen Voor Een Open Relatie?

Een open relatie komt tegenwoordig vaker voor dan vroeger. Het kan zijn dat het vanzelf ontstaat in je bestaande relatie, of het is iets waar je bewust samen voor kiest.

Mensen willen tegenwoordig graag meer hun vrijheid houden en dat is een reden waarom je voor een open relatie kan kiezen. Je seksuele verlangens bevredigen zonder je daar schuldig over te voelen is ook een reden.

Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en wat je goed af moet spreken als je kiest voor een open relatie. Anders kan het niet goed blijven gaan.

 

Eerlijkheid Duurt Het Langst

Eerlijk zijn is de belangrijkste regel in een open relatie. Je moet niet gaan liegen waar je was en waarom en met wie. Je partner zal aanvoelen dat je niet eerlijk bent en dit kan voor veel onzekerheid zorgen. Je hebt al seks met iemand anders je partner weet dat, dus ga daar niet over liegen. Een open relatie is juist bedoeld om wantrouwen weg te halen. Omdat je allebei iets doet met anderen met elkaars goedkeuring. Blijf daar dan dus wel eerlijk over.

Wel is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de gevoelens van je partner. Als je de details niet hoeft te bespreken, laat deze dan achterwege. Mits je partner er zelf naar vraagt. Dan kun je op een discrete manier vertellen wat je gedaan hebt.

Probeer zo weinig mogelijk namen van de anderen te noemen. Dit moet niet belangrijk zijn. Praat over ‘iemand’ of zoiets. Dat maakt het allemaal niet zo persoonlijk. Wil je partner het wel perse weten,zeg het dan maar eerlijk.

 

Blijf Elkaar Vertrouwen

Houd ook respect voor elkaar. Ook al spreken jullie met anderen af, je moet je vaste partner niet respectloos behandelen. Daar moet je heel erg voor waken. Je moet ook gewoon kijken samen wat goed werkt voor jullie. Wat jullie wel en niet van elkaar willen weten en dat ook in acht houden samen.

Een ander belangrijk aspect is toch ook wel het vertrouwen in elkaar. Als je de open relatie wil laten slagen zul je vertrouwen in je partner moeten hebben. Je hebt ervoor gekozen om je partner te delen met anderen. Als je je partner dan gaat wantrouwen is dat niet bepaald beter voor de relatie.

Vertrouwen is sowieso de basis voor iedere relatie. Een relatie zonder vertrouwen zal nooit slagen. Dat geldt dus zeker voor een relatie als deze. Als je van tevoren al weet dat jullie geen vertrouwen in elkaar kunnen hebben, begin dan gewoon niet aan een open relatie. Dan behoudt je in ieder geval het wederzijds respect.

 

open relatie

 

Respecteer Elkaar Altijd

Want ook respect is van enorm belang in een open relatie. Ook al is je relatie open,de gevoelens van de ander zijn net zo belangrijk. En daar moet je dus ook zeker rekening mee houden.

Als je bijvoorbeeld een ruzie hebt met elkaar, ga dan niet met modder gooien over al die anderen of dreigen dat je dan wel naar een ander toe gaat.  Ook al hebben jullie een seksuele relatie met anderen, de basis ligt in deze relatie. En deze relatie moet je verder ook behandelen als een gewone relatie.

Blijf daarom goed naar je partner kijken. Of deze ook wel gelukkig is in een relatie als deze. Het kan in werkelijkheid natuurlijk ook best tegenvallen allemaal. Je moet er allebei gelukkiger van worden. Als dat niet het geval is kun je ervoor kiezen om de open relatie te stoppen, uit respect voor je partner.

 

Zorg Voor Discretie

Zorg er ook voor dat wat je ook met een ander doet, dat dit veilig gebeurt. Je moet nooit een risico lopen. Want als jij een risico loopt, breng je je vaste partner ook in gevaar en dat kun je in geen geval maken. Heb dus altijd bescherming als condooms op zak. Dan kun je nooit de fout in gaan.

Mensen kunnen tegenwoordig een open relatie nog niet echt begrijpen. Veel mensen zullen het ook ten zeerste afkeuren. Probeer je open relatie dan ook zo discreet mogelijk te doen. Je hoeft je omgeving er niet over te vertellen. Je kan het misschien beter voor jullie samen houden, dan voorkom je een hoop narigheid voor jou en je partner. En bescherm je jezelf tegen allerlei negatieve reacties en verhalen.

Uiteindelijk is een open relatie een keuze van jou en je partner samen. Wanneer jullie er allebei gelukkiger van worden is het helemaal goed. Maak wel hele duidelijke regels over wat jullie wel en niet accepteren in de relatie met anderen. Ga deze regels ook zeker niet verbreken. Je hebt in een open relatie al een hoop ruimte, ga hier dan geen misbruik van maken.

 

Geniet Er Samen Van!

Maar het allerbelangrijkste..als het werkt voor jullie, geniet ervan! Het zal jullie relatie op die manier alleen maar spannender en sterker maken!!

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Een Open Relatie

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan