Page content

Gegrilde zalm met tartaarsaus

Gegrilde zalm met tartaarsaus

mentaledieetplan-widget4

Hmm..dit eenvoudige recept met zalm en zelfgemaakte tartaar saus is niet alleen erg lekker, maar ook boordevol gezonde vetten! <3

Ingrediënten voor 2 personen:

1 citroen

2 zalm filets

peper en zout

30 gram boter

2 eieren

1 theelepel mosterd

1 theelepel azijn

100 ml arachide olie

1 sjalotje gesnipperd

1 eetlepel augurk fijngesneden

1 takje dragon fijngesneden

1 eetlepel bieslook fijngesneden

1 theelepel kappertjes fijngehakt

spinazie

ebook-zonder-pakje-zalm-tartaarsaus-gezondeslankelijn

Bereidingswijze:

Rasp ongeveer een theelepel van de schil van de citroen en snijd de rest in twee partjes. Bestrijk de zalm filets met peper en zout en de citroenrasp. Kook een ei in 7 minuten hard en snijd deze in kleine stukjes. Doe het andere ei in een maatbeker en voeg de mosterd en de azijn toe. Pureer dit met een staafmixer en voeg heel langzaam de arachideolie toe. Blijf dit mixen tot je een stevige mayonaise hebt. Voeg de citroenrasp,sjalot,augurk,peterselie,dragon,bieslook en kappertjes door de saus, Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de zalm in 3 minuten gaar aan beide zijden. Laat in een andere pan de spinazie slinken in zijn eigen vocht en serveer hierop de zalm en de tartaar saus.

Eet smakelijk!

 

 

 

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Gegrilde zalm met tartaarsaus

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan