Page content

Geluk Hebben Bepaal Je Zelf!

Geluk Hebben Bepaal Je Zelf!

mentaledieetplan-widget4

Waarin zit nou eigenlijk het geluk?

Het is vaak zo dat we wachten tot de situatie zo is dat we denken er gelukkig van te worden. We willen goed geld verdienen, we willen een goede relatie, we willen onze vrije tijd goed besteden. Dan denken we dat we gelukkig kunnen zijn. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Geluk krijg je niet door bepaalde omstandigheden. Juist de omstandigheden kunnen gaan veranderen als jij gelukkig bent. Wat jij vanbinnen voelt zul je naar buiten uitstralen. Als jij vanbinnen een beslissing maakt, zal dit de omstandigheden doen veranderen. Geluk en succes zitten dus binnen in jou en hangen niet af van de buitenwereld.

Kijk maar eens naar mensen die altijd negatief zijn. Zij trekken ook negativiteit aan. Las iemand negatief is naar jou zul jij snel ook een negatief gevoel krijgen en ook je ook negatief gaan gedragen. De positieven mensen zijn liever niet bij negatieve mensen in de buurt. Gelukkig worden door iets te behalen lukt niet als jij je nu ongelukkig voelt. Je behaalt juist dingen vanuit je eigen geluk. In het hier en nu is jouw geluk.

Wanneer jij je gelukkig voelt, zul je ook meer geluk aantrekken. Als je gelukkig bent, ben je beter in staat om beslissingen te nemen. Als je gelukkig bent, ben je ook meer ontspannen. Wanneer je ontspannen bent zul je sneller je doelen bereiken. En als jij je doelen haalt, heb je succes en daar wordt je uiteraard weer gelukkiger van. Geluk veroorzaakt dus eigenlijk je succes in jouw leven.

Haal zelf het geluk in je naar boven

Ieder gevoel is in principe naar boven te halen. Hetzelfde geldt ook voor geluk. Wanneer je denkt aan een fijne herinnering waar je toen blij van werd, kun je je nu ook weer blij van gaan voelen. Het is ook zo met je gelukkig voelen. Dit gevoel kun je bij jezelf ook oproepen door te denken aan wat je graag zou willen in de toekomst. Dingen waar jij je enorm op verheugt kunnen er ook voor zorgen dat je je op dit moment gelukkig kunt gaan voelen.

Er zijn mensen die het gevoel hebben dat zij hun emoties niet onder controle kunnen houden. Toch is dit niet waar. Ieder mens kan in principe zijn eigen gevoel controleren. Wanneer je aan iets leuk denkt, roept dit dus fijne gedachten op. Bij fijne gedachten ga jij je goed voelen, dus schep je een goede emotie. Uiteindelijk beslis je zelf waar je aan denkt en dus ook hoe je je voelt.

Wanneer jij je dus ellendig voelt omdat je in je hoofd met nare gedachten zit, kun je dit ombuigen. Door aan iets fijns te gaan denken en je daarna ook fijn te gaan voelen. Zo ga je van het negatieve naar het positieve. Je gelukkig voelen is dus een beslissing die je zelf kan maken.

Beslis nu zelf dat je gelukkig wilt zijn!

Geluk overkomt je niet zomaar, het is iets wat je zelf kan doen ontstaan. Je kan dus voor jezelf beslissen dat je gelukkig wilt zijn. Je hebt er niets meer voor nodig dan jouw eigen beslissing en je eigen gedachten. Er hoeft eigenlijk geen gebeurtenis te zijn om gelukkig te worden. Je hoeft er geen doel voor te bereiken, voordat je gelukkig kunt zijn. Er hoeft om je heen eigenlijk niks te veranderen om je gelukkig te kunnen voelen.

Het enige wat je nodig hebt ben jij. Jij die de beslissing maakt om gelukkig te zijn. Zeg gewoon tegen jezelf dat je gelukkig gaat zijn. En hou dat gevoel dan ook goed vast. Je leeft je leven aan de hand van beslissingen, dus beslis vanaf nu gelukkig te zijn. Je zal zien dat de dingen om je heen veranderen en je leven er nog mooier uit gaat zien! Je straalt geluk uit en zal dat dan ook van alle kanten terug gaan krijgen. Je hebt je geluk dus altijd in je eigen handen!

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Geluk Hebben Bepaal Je Zelf!

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan