Page content

Lat Relatie, Is Dat Iets Voor Jou?

Lat Relatie, Is Dat Iets Voor Jou?

mentaledieetplan-widget4

Wat Is Een Lat Relatie?

Een LAT relatie is een relatie waarbij je ieder in een eigen huis woont. Je hebt een relatie, maar je woont apart. LAT staat ook voor Living Apart Together. Een LAT relatie is best lastig, maar heeft ook veel voordelen.

Het is goed om bij jezelf te bedenken wat die voor en nadelen nou eigenlijk zijn. Zo kun je erachter komen of dit type relatie voor jou is weg gelegd of niet.

 

De Voor- En Nadelen

Een groot voordeel van een LAT relatie is je vrijheid. Je bent niet continue bij elkaar, waardoor je meer waardering voor elkaar zult hebben. De keren dat je elkaar wel ziet, daar geniet je dan ook extra van. De spanning kan ook meer opgebouwd worden tussen elkaar. Als je elkaar een tijdje niet ziet, zorgt voor veel verlangen naar elkaar, ook op seksueel gebied.

Een groot nadeel is dat je wel vaak alleen bent. Je kunt niet samen eten of samen nar bed. Je ligt ‘s nachts alleen en hebt niet iemand om lekker tegenaan te kruipen. Je moet echt elkaar op afspraak zien. En dan het gesleep met een tas vol spullen iedere keer kan ook behoorlijk gaan tegen staan.

Als de voordelen voor jullie beiden zwaarder wegen dan de nadelen, dan kun je en LAT relatie prima gaan uitproberen. Gaandeweg kom je vanzelf achter nog meer voor of nadelen en kun je altijd nog besluiten het anders te gaan doen.

 

Zorg Voor Duidelijkheid Naar Elkaar

Je kunt een LAT relatie alleen laten slagen door middel van duidelijkheid. Je moet goed weten wat je aan elkaar hebt. Je moet er goed samen voor gaan zitten. Wees eerlijk over wat je hoopt en verwacht in deze relatie. Wees daar heel eerlijk en open over. De praktische zaken moet je ook goed bespreekbaar maken. Waar zijn jullie, wanneer en hoe vaak? Welk huis is prettiger om samen in te verblijven? Gaan jullie wel samen op vakantie,of doen jullie dat liever ook nog apart? Door het bespreekbaar te maken schep je duidelijkheid en komen jullie niet voor onaangename verrassingen te staan.

Jullie hoeven je natuurlijk niet overal aan vast te pinnen. Plannen kunnen natuurlijk altijd veranderd worden. Maar het is gewoon goed om het bespreekbaar te maken.

 

lat relatie is vertrouwen hebben

 

 

Heb Vertrouwen In Elkaar

Wat wel heel belangrijk is, is dat je vertrouwen hebt in elkaar. Dat moet bij een normale relatie al, maar bij een LAT relatie nog meer. Je bent niet altijd bij elkaar, dus je kan lastig in de gaten houden wat de ander precies doet allemaal. Je bent veel afhankelijk van de telefoon. De ander is misschien niet altijd even goed bereikbaar en dat kan soms een onrustig gevoel geven.

Het vertrouwen is er niet gelijk aan het begin, dat moet gaandeweg ook gaan groeien. Maar daar moet je zelf ook tijd en ruimte voor vrijmaken. Geef je partner ook de ruimte voor zijn of haar eigen leven. Dat komt jullie relatie alleen maar ten goede. Hou dat vertrouwen als de basis van jullie relatie en bouw daar ook op.

 

Blijf Met Elkaar Communiceren

Ook is communicatie enorm belangrijk. Praat met elkaar, heb interesse in elkaars bezigheden en vraag daar ook naar. Plan bijvoorbeeld iedere dag even een tijd die je echt alleen voor elkaar vrijmaakt om even bij te kletsen. Als je elkaar niet veel te melden hebt over die dag, kun je elkaar in ieder geval nog even zeggen hoe lief je elkaar vindt en dat je de ander mist. Een goed gesprek is ook goed voor de intimiteit. Vertel gewoon eerlijk wat er in je hoofd omgaat.

 

Maar Vooral…Geniet Ervan!

Bij een LAT relatie zul je ook zeker dieptepunten tegenkomen. Dat geeft niet, zo lang je maar samen kijkt welke oplossingen er zijn. Geef het vooral niet op want dat is funest. Hou vertrouwen in de relatie en de liefde die je hebt. Als je samen blijft knokken zul je zien dat je relatie alleen maar sterker wordt en dat je elkaar alleen maar weer meer gaat waarderen. Je moet allebei flexibel zijn in een LAT relatie. En vooral blijven genieten van de bijzondere en fijne relatie die jullie hebben!!

 

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Lat Relatie, Is Dat Iets Voor Jou?

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan