Page content

Je Relatie Beeindigen

Je Relatie Beeindigen

mentaledieetplan-widget4

Je Relatie Is Voorbij…

Bijna ieder mens komt er weleens voor te staan in zijn leven: je relatie beeindigen. Dit is altijd een hele moeilijke stap om te maken. Zeker wanneer je partner niet snapt waarom de relatie gestopt moet worden. Mede hierdoor kan het uitmaken van de relatie steeds maar uitgesteld worden en dus ook alleen maar pijnlijker. Dat doet beide partijen uiteindelijk geen goed en zul je door de zure appel heen moeten en het moeten vertellen.

Je zult als eerste goed moeten bedenken waarom je de relatie beeindigen wil. Je zult er redenen voor moeten hebben. Je partner wil die natuurlijk graag horen. Dan kun je niet aankomen met alleen de redden dat je gevoel er niet meer is. Je partner verdient een duidelijke uitleg. Zorg er zelf voor dat je het echt zeker weet en voor jezelf alles duidelijk en helder hebt. Je moet er echt goed over nagedacht hebben en het niet roepen in een opwelling van woede.

Wanneer Ga Je Het Zeggen?

Om het goede moment te kiezen om het te doen is moeilijk, want dat moment is er eigenlijk niet. Wel kun je ervoor zorgen om een goede tijd te kiezen. Een moment waarop je weet dat je de tijd hebt en niet gestoord kunt worden. Zo kun je er rustig samen over praten en het in een keer afronden allemaal. En hoef je er niet later weer op terug te komen, dat is voor niemand prettig.

Wanneer je je partner het nieuws brengt zal deze misschien wel in huilen uitbarsten, wat logisch is. Jij moet proberen daar op dat moment boven te staan. Wanneer je mee gaat huilen, zal je partner dat ook kunnen zien als hoop. Dat je het toch niet zeker weet, dat je er ook teveel verdriet van hebt. En je wil geen valse hoop geven.

Geef Eerlijk Antwoord

Na de huilpartij zal je partner met een hele hoop vragen komen. Hij of zij heeft ook recht op antwoorden daarop. Probeer die ook zo goed en duidelijk mogelijk te geven. Voor jou was het einde van de relatie al zo klaar als een klontje, maar voor je partner komt dit als donderslag bij heldere hemel. Hou daar wel rekening mee. Wees vooral eerlijk en draai niet om de reden heen. Daar heb je uiteindelijk niks aan.

Belangrijk is ook wanneer je weet het gesprek te moeten afronden. Ander ga je urenlang discussieren met elkaar over het wel en niet en dat heeft geen zin. Het zal de uitkomst niet veranderen. Jij hebt dit besluit genomen, jij hebt uitgelegd waarom, je partner heeft alle vragen kunnen stellen en jij hebt deze beantwoord. Dan moet het ook klaar zijn. Dan geef je je partner ook de ruimte alles in zichzelf te verwerken.

Ga Ieder Je Eigen Weg

Ga na je relatie beeindigen allebei je eigen weg. Ga niet afspreken om vrienden te blijven. Dat zie je wel. Belangrijker is om zelf allebei je eigen leven weer op de rit te krijgen en weer gelukkig te worden. Of je elkaar dan in elkaars leven wil houden, dat zal de tijd leren.

 

boekenpassie meer info knop

 

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Je Relatie Beeindigen

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan