Page content

Lasagne bolognaise

Lasagne bolognaise

mentaledieetplan-widget4

Super lekker deze lasagne bolognaise! Maak de bechamelsaus lekker zelf, of gebruik creme fraiche! <3 Heerlijk!

Ingrediënten:

4 eetlepels olijfolie

3 uien in ringen

1 knoflook teen fijngesneden

400 gram runder gehakt

2 stengels bleekselderij in stukjes

1 winterpeen in dobbelsteentjes

1/2 eetlepel oregano

1/2 eetlepel tijm

1/2 eetlepel rozemarijn

1 eetlepel basilicum fijngesneden

600 gram gepelde tomaten

zout en peper

250 gram verse lansagne bladen

50 gram boter

50 gram bloem

50 ml melk

parmezaanse kaas

ebook-zonder-pakje-lasagne-bolognaise-gezondeslankelijn

Bereidingswijze:

Fruit de ui in wat olijfolie, en voeg daarna de knoflook toe. Voeg hierna het gehakt toe en bak deze in drie minuten. De winterpeen en de bleekselderij mogen er dan ook bij.Voeg de gepelde tomaten toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het inkoken tot een mooie saus. Kook de lasagne vellen beetgaar in een pan met water en koel ze vervolgens onder koud water. Dep ze droog. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan en roer hierdoor de bloem tot een roux. Leng deze vervolgens aan met melk en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 5 minuten doorkoken tot een smeuïge saus. Vet een ovenschaal in  en leg hierop een laagje lasagne bladen. Bestrijk deze met een deel van de tomatensaus en leg daarop weer een laag lasagne vellen.Herhaal de lagen en eindig met de bechamelsaus. Strooi hierover heen de parmezaanse kaas en bak de lasagne in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Serveer de lasagne bolognaise met extra parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

 

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Lasagne bolognaise

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan