Page content

Melanzana parmeggiana

Melanzana parmeggiana

mentaledieetplan-widget4

Super lekker en gezond deze aparte lasagne variant! Serveer ook eens met hardgekookte eieren… heerlijk!

Ingrediënten voor 2 personen:

2 aubergines in plakken

zout

400 gram tomaten

1 ui in ringen

2 knoflook teentjes fijngesneden

100 ml olijfolie

1 theelepel suiker

peper

50 gram parmezaanse kaas

1 bolletjes mozzarella in plakjes

1 handvol basilicum grof gesneden

ebook-zonder-pakje-melanzana-parmeggiana-gezondeslankelijn

Bereidingswijze:

Bestrooi de aubergine met zout en laat dit 20 minuten uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dompel de tomaten in heet water en ontvel ze, snijd ze daarna in stukken. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie en voeg de tomaten toe. Bak deze twee minuten mee en zet het vuur dan laag. Laat dit nog ongeveer 10 minuten inkoken tot de juiste dikte. Breng het mengsel op smaken met peper,zout en suiker. Spoel de aubergine  af en dep ze goed droog. Verhit wat olie in een pan en bak de aubergine in porties gaar. Maak nu mooie laagjes in een ovenschaal met als volgorde; aubergine,tomatensaus,parmezaanse kaas,mozzarella,en basilicum. Herhaal dit en eindig met parmezaanse kaas. Bak de Melanzana Parmeggiana in 30 minuten gaar in de oven.

Eet smakelijk!

 

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Melanzana parmeggiana

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan