Page content

Napoleon taart met wodka

Napoleon taart met wodka

mentaledieetplan-widget4

Feestelijk!! <3

Ingrediënten:

3 eetlepels wodka

1/2 citroen

150 ml koud water

zout

8 eieren

600 gram koude boter

750 gram bloem

800 ml melk

1 vanillestaafje

1 eetlepel poedersuiker

ebook-zonder-pakje-napoleon-taart-wodka-gezondeslankelijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst de creme. Scheid 6 eieren van de dooier en het eiwit en klop ze met een mixer met een klein beetje melk,vanille en suiker tot een romig geheel. Breng de overige melk aan de kook en voeg daarna het eier mengsel toe terwijl je blijft kloppen met de mixer. Breng dit aan de kook voor 3 minuten en voeg de boter toe. Giet het in een platte schaal en dek het af met folie. Laat het afkoelen tot kamer temperatuur. Bak de laagjes. Rol elk stukje deeg uit tot een platte ronde lap,en leg ze op een met bakpapier beklede plaat en bak ze in 6 minuten knapperig. Snijd de pannenkoekjes rond ter grote van het bord en bewaar de snij restjes. Laat ze afkoelen. Besmeer de pannenkoekjes met een laag creme en stapel de pannenkoekjes op. Smeer ook de zijkanten in met een dikke laag creme. Verkruimel de snij restjes van het deeg en bestrooi ze over de hele taart. Dek de taart af en laat hem op kamertemperatuur komen voor minstens 12 uur. Zet de taart daarna nog 12 uur in de koelkast.

Eet smakelijk!

 

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Napoleon taart met wodka

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan