Page content

Noedelsoep met dumplings

Noedelsoep met dumplings

mentaledieetplan-widget4

Je kan de dumplings natuurlijk kant en klaar bij de toko kopen… maar zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder! šŸ™‚ <3

Ingrediƫnten:

1 soepkip

25 gram gember

5 lente uitjes in ringetjes

1 theelepel szechuan peperkorrels

75 gram bloem

100 ml koud water

1 eetlepel olie

100 gram varkens gehakt

2 lente uitjes fijngesneden

1 eetlepel rijst wijnazijn

1 theelepel sojasaus

1 theelepel sesam olie

100 gram amsoy

100 gram vermicelli of olie noedels

ebook-zonder-pakje-noedel-soep-dumpling-gezondeslankelijn

Bereidingswijze:

Breng de kip in ruim drie liter water aan de kook en schuim deze af. Voeg de gember, 3 lente uitjes en de peperkorrels toe en laat dit 3 uur op een zacht vuurtje trekken tot een bouillon. Maak ondertussen de dumplings. Roer langzaam het water door de bloem en mix dit tot een deeg. Dek het deeg af met folie en laat dit voor 30 minuten rusten in de koelkast. Bestuif een werkblad met bloem en maak 12 kleine bolletjes van het deeg en rol dit vervolgens weer uit tot 12 dunne lapjes. Ze moeten een doorsnede hebben van ongeveer 10 cm. Meng het gehakt met de rest van de lente uitjes, de rijst wijnazijn en de sesamolie. Schep van dit mengsel een ruime theelepel op ieder deegrondje en plooi de deegrolletjes dicht. Plak ze met wat water vast. Schep 2 kommetjes bouillon uit de pan en verwarm die in een andere pan. Breng het aan de kook en doe de dumplings,noedels en de amsoy de laatste 5 minuten bij de bouillon. Serveer de noedelsoep met Japanse sojasaus.

Eet smakelijk!

 

 

mentaledieetplan2

Comment Section

0 reacties op “Noedelsoep met dumplings

Plaats een reactie


*


mentaledieetplan