Page content

Zelf Gitaar Leren Spelen. Nu Doen!

Zelf Gitaar Leren Spelen. Nu Doen!

mentaledieetplan-widget4

Op de gitaar akkoorde spelen geeft een lekker gevoel. Zelf leren gitaar spelen is nu ontzettend handig om te doen. Zeker als je dit online kunt doenin je eigen tijd. Maar zijn deze online varianten eigenlijk wel zo goed? Kun je niet beter een gitaarleraar hebben? Het tegendeel blijkt waar te zijn. Als je dit verslag leest, dan begrijp je waarom.

gitaarlerenspelen

Te veel tijd tussen

Waar je voorheen thuis gitaar moest spelen en oefenen, was het probleem dat je soms 1 a 2 weken moest wachten voordat je de nogmaals een muziekles kreeg. In de tussentijd zag niemand hoe je op je mooie Spaanse gitaar aan het oefenen was en niemand kon je ook opweg helpen om je nog beter gitaar te spelen; zoals de gitaaroefeningen voor te doen en te corrigeren.

Beter spelen moest je zelf leren. Het resultaat was het dat je soms lange tijd moest wachten voordat je resultaat zag. Toch kun je jezelf goed leren om alleen gitaar te spelen en te oefenen. Er zat simpelweg te veel tijd tussen de verschillende lessen.

Online gaat veel sneller

Het is dan ook zo dat je een gitaarles die je online volgt, veel sneller onder de knie hebt, simpelweg omdat je eigen tempo kunt volgen. Elke video kun je meerdere keren achter elkaar bekijken en jezelf corrigeren. Dit betekent dat het mogelijk is om binnen 7 dagen al een beetje gitaar te kunnen spelen. Dit is niet mogelijk als je dit via een ouderwetse gitaarleraar doet.

Ikzelf heb ook drie jaar lang met een muziekleraar ‘aangeklooid’. Natuurlijk kun je dan best wel een beetje gitaarspelen. Voor mijn zoon heb ik afgelopen maart een online training gekocht en in zijn vakantie was hij in 6 weken net zo ver gekomen als ik in drie jaar. Beetje beschamend misschien šŸ™‚

 

mentaledieetplan2